Kosten houten kozijnen & dubbel glas

A d v e r t e n t i e


Kosten kozijnen dubbel glas

Nu je weet wat de voordelen zijn voor dubbel glas of zelfs driedubbel glas is het ook interessant wat nu de voordelen zijn om je bestaande beglazing te laten vervangen. De prijs die je betaald voor dubbel glas hangt af van een aantal zaken, waaronder de prijs die de glaszetter vraagt, de kosten van het glas zelf (HR+, HR++ of HR+++) en het aantal ramen dat u wilt voorzien van nieuwe beglazing. Om een beeld te krijgen van de prijzen dubbel glas hebben we de prijs per vierkante meter op een rijtje gezet:

Glas soort Prijs
Standaard dubbel glas €60 per m2
HR glas €65 per m2
HR+ glas €70 per m2
HR++ glas €75 per m2
HR+++ glas €110 per m2

Voor een exacte prijsopgave gebruikt u het offerteformulier.

Hoeveel bespaar ik met het plaatsen van dubbel glas?

Ten opzichte van deze kosten staan uiteraard ook de baten. Het plaatsen van dubbel glas zorgt namelijk voor een aanzienlijkekostenbesparing in de jaarlijkse energiekosten.  Afhankelijk van het soort dubbel glas dat u heeft laten plaatsen kunt u gemiddeld de volgende jaarlijkse kostenbesparing verwachten:

Glas soort Jaarlijkse besparing energierekening
Standaard dubbel glas Gemiddeld €155 euro per jaar
HR glas Gemiddeld €185 euro per jaar
HR+ glas Gemiddeld €230 euro per jaar
HR++ glas Gemiddeld €270 euro per jaar
HR+++ glas Gemiddeld €290 euro per jaar

Voor een exacte prijsopgave gebruikt u het offerteformulier.

Uit bovenstaande tabel blijkt dat standaard dubbel glas het voordeligst is per m2 maar het minst goed isoleert waardoor u ook het minst bespaart op uw energiekosten. Door te kiezen voor HR+ of HR++ glas heeft u dit verschil in aanschafkosten gemiddeld binnen 2 a 3 jaar terug verdiend. HR++ glas is daarbij de meest populaire keuze en heeft in verhouding de beste prijs tov de isolerende eigenschappen.

Kosten plaatsen van dubbel glas

Buiten de kosten van de aanschaf zijn er ook nog de kosten van het laten plaatsen van dubbel glas. Dit kunt u het beste door een erkende glaszetter uit laten voeren zodat u zeker weet dat dit goed gebeurt en garantie heeft. Verkeerd geplaatst dubbel glas verliest zijn isolerende eigenschappen en daarmee de kostenbesparing op uw energierekening. Een glaszetter zal gemiddeld €35 a €75 per m2 rekenen. Daarbij komen dan nog aanvullende kosten zoals huur materialen (steiger). Mocht u niet direct voldoende budget hebben om alle ramen in uw hele woning te vervangen met dubbel glas, dan kunt u dit uiteraard ook in fases doen. Begin dan met de woonkamer, want hier verliest u in vrijwel alle gevallen de meeste warmte, en kunt u dus ook het snelst besparen. Vraag ook meerdere offertes aan voor uw kozijnen / glas, want vergelijken scheelt een hoop geld. Door meerdere offertes aan te vragen en onderling te vergelijken bespaart u eenvoudig tot 30% op de aanschafprijs!A d v e r t e n t i e

Gratis meerdere houten kozijnen offertes

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor uw houten kozijnen!

Offertes Aanvragen