Kosten houten raamkozijnen

Wat kosten houten raamkozijnen?

Wanneer u op zoek bent naar houten raamkozijnen en hiervoor de kosten wil (laten) berekenen dan komen daar een aantal punten bij kijken. Zo moet u rekening houden met de houtsoort, raamsoort en de aanbieder welke de kozijnen voor u gaan maken en/of plaatsen. De kosten van houten raamkozijnen variëren op basis van deze factoren. Laat u raamkozijnen op maat maken? Dan bent u wat duurder uit dan wanneer u de standaard fabrikaten kunt plaatsen. Hout is nog altijd enorm populair. Ondanks dat kunststof wat goedkoper is en onderhoudsvrijer is dan hout. Dat komt omdat hout duurzaam is en een enorm lange levensduur heeft.

  • Steeds betere verf en onderhoudsproducten kunnen de levensduur van uw houten kozijnen aanzienlijk verlengen zónder al te hoge onderhoudskosten;
  • Hout heeft een goede isolerende werking waardoor u minder warmte verliest. Zo kunt u uw energierekening effectief verlagen en besparen op uw stookkosten.

U kunt in principe uit alle beschikbare houtsoorten en soorten houten kozijnen van de hoogste kwaliteit kiezen. Afhankelijk van hetgeen u mooi vindt en de opties die u heeft in uw eigen woning kunnen de kosten hoger of lager uitvallen dan het gemiddelde. De gemiddelde kosten voor houten raamkozijnen zijn 825 euro per vierkante meter.

Kosten berekenen

Weet u welke houtsoort u wilt en welke type ramen u nodig heeft om uw woning zo’n uitstraling zoals u dat graag wilt? Dan kunt u een offerte laten opstellen door diverse bedrijven om zo de exacte kosten van uw houten raamkozijnen te achterhalen. De gemiddelde kosten zijn slechts een indicatie, om exacte kosten te kunnen noemen hebben we álle details nodig. Maar om u een idee te geven van de kosten kunt u onderstaande prijstabel gebruiken.

Hierbij zijn we uitgegaan van een raamkozijn inclusief vast glas, hardhout meranti, klasse A, gelamineerd en gevingerlast. De kozijnen zijn door de leverancier afgewerkt met een standaard RAL kleur. Het glas is HR++ isolatieglas. De kosten van het raamkozijn zijn inclusief stellen en plaatsen, en de daarbij benodigde materialen. De kosten zijn exclusief aftimmeren, kitten en / of purwerk.

WerkzaamheidBreedte (cm)Hoogte (cm)Prijs incl btw
Hardhouten raamkozijn met vast glas aanbrengen in nieuwe opening, standaard profiel6565€453
65117€557
Hardhouten raamkozijn met vast glas aanbrengen in nieuwe opening, standaard profiel8787€557
87143€686
Hardhouten raamkozijn met vast glas aanbrengen in nieuwe opening, standaard profiel9898€599
98143€713

Omdat de prijzen per aanbieder verschillen, verschillen ook de kosten per aanbieder. Vergelijken is besparen! Wilt u weten welke houtsoort het beste bij u past en wat de kosten houten raamkozijnen voor u zijn? Vraag een offerte aan en laat u adviseren over de mogelijkheden!

Gratis meerdere houten kozijnen offertes

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor uw houten kozijnen!

Offertes Aanvragen