Houten raamkozijnen prijzen

Houten raamkozijnen prijzen

Houten kozijnen zijn een zeer populaire keuze en dat zijn ze vanwege verschillende redenen. Met name de warme uitstraling en de duurzame eigenschappen spelen een belangrijke rol. Hout is een natuurlijk product welke veel krijgen te verduren. Daarom zijn ze wel eens toe aan vervanging.

Wanneer uw houten raamkozijnen aan vervanging toe zijn dan kunt u dit het beste zo snel mogelijk laten vervangen om verdere schade te voorkomen. Langdurig achterstallig onderhoud kan resulteren in onvoldoende ondersteuning van de ruit, een verminderde isolatie en verhoogt ook de kans op inbraak.

Raamsoort kiezen

Bij het vervangen van de kozijnen en het bepalen van de houten raamkozijnen prijzen komen een aantal keuzes kijken. Zo is niet alleen de houtsoort die u kiest belangrijk, maar is ook de raamsoort belangrijk. De meeste mensen gaan voor een vast raam, draai-kiep raam en/of een valraam. Als uw raam niet open hoeft dan kunt u het beste voor een vast raam gaan. De houten raamkozijnen prijzen voor een vast raam liggen gemiddeld 20 procent lager dan voor andere raamsoorten. Vaste ramen hebben bijvoorbeeld geen hangwerk en sluitwerk nodig waardoor de prijzen vaak wat lager liggen. Verder zijn de ramen sneller te plaatsen door vaklui dan bijvoorbeeld valramen. Die vereisen wat meer tijd en energie. Hieronder hebben we een overzicht voor je geplaatst van de gemiddelde houten raamkozijnen prijzen.

RaamsoortPrijs per 60 x 60 cm raam incl. BTW en HR++ glas
Vast raam €110 tot €160 euro
Val raam €170 tot €270 euro
Draai-kiepraam €200 tot €285 euro

Prijzen per type glas

Wanneer u uw kozijnen gaat vervangen dan is het verstandig om ook direct het glas te vervangen. Kies dan in elk geval voor het hoogste rendement glas zoals HR++ om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen en zo uw energierekening omlaag te brengen. HR++ glas zorgt voor een verbeterde isolatiewaarde dat wel 2,5 keer zo goed werkt als standaard dubbelglas. Door gebruik te maken van HR++ glas bespaart u ongeveer 120 euro per jaar.

Kosten voor HR++ glas in uw houten raamkozijnen bedragen ongeveer 80 euro per vierkante meter.

Hout gaat lang mee

Nieuwe kozijnen vergen een redelijke investering en u wilt natuurlijk dat uw kozijnen zo lang mogelijk mee gaan. Houten raamkozijnen gaan enorm lang mee, maar de levensduur van het hout is wel afhankelijk van het type hout dat u kiest en de mate waarin u het onderhoud op peil houdt. Er zijn in principe twee houtsoorten waar u uit kunt kiezen:

Hardhout

Voor houten raamkozijnen welke aan de buitenkant van uw woning komen kunt u het beste voor hardhout gaan. Hardhout is duurzaam en zeer sterk en kan dankzij de compacte structuur van het hout erg goed tegen de elementen. De levensduur van hardhout is ongeveer 40 tot 75 jaar.

Zachthout

Zachthout kan iets minder goed tegen de elementen en is ook iets minder duurzaam dan hardhout. Om deze reden worden zachthouten kozijnen voornamelijk binnenshuis gebruikt. De levensduur van zachthout is ongeveer 15 tot 25 jaar.

Wilt u weten welke houtsoort het beste bij u past en wat de houten raamkozijnen prijzen zijn in uw situatie? Vraag een offerte aan en laat u goed adviseren over de mogelijkheden!

Gratis meerdere houten kozijnen offertes

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor uw houten raamkozijnen!

Offertes Aanvragen