Houten kozijnen prijzen online

A d v e r t e n t i e


Houten kozijnen prijzen online

Houten kozijnen sieren onze woningen al jaren en dat is niet voor niets. Hout is enorm bewerkbaar en daardoor makkelijk te verwerken in onze woningen. Daarnaast ziet het er ook nog enorm klassiek en warm uit. Dat is ook een van de meest genoemde redenen om voor houten kozijnen te gaan. Bij het maken van een keuze spelen de prijzen natuurlijk een rol. Daarover hieronder meer.

Wat kosten houten kozijnen?

houten kozijnDe exacte prijzen van nieuwe houten kozijnen hangen af van een aantal factoren. Denk aan de houtsoort, montage en het glas dat u in het kozijn hangt. Gemiddelde prijzen voor houten kozijnen inclusief montage en kwalitatief HR++ glas komen neer op zo’n 750 tot 900 euro per vierkante meter. Om een beeld te krijgen van de prijzen van houten kozijnen hebben wij een prijstabel met prijzen online gezet.

Wanneer u bijvoorbeeld vier ramen van 90 centimeter breed en 120 centimeter hoog hebt waarbij uw kozijnen toe zijn aan vervanging dan kost u dit ongeveer 3500 euro. Na die investering kunnen u en uw woning weer even vooruit en bent u voorzien van HR++ glas waarmee u minder warmte verliest dan wanneer u enkele beglazing zou gebruiken. Hou er wel rekening mee dat genoemde prijzen een indicatie zijn en dat u voor een prijs op maat het beste contact op kunt nemen en een offerte kunt aanvragen. Zo wordt exact duidelijk wat er in uw situatie mogelijk is en wat hier dan de kosten van zijn.

Montagekosten

Wanneer u toe bent aan nieuwe houten kozijnen dan zou u deze zelf kunnen plaatsen als u een goede klusser bent. Over het algemeen kunt u montage het beste aan een professional overlaten. Hierdoor bent u wel wat extra geld kwijt, maar weet u wel dat montage van uw houten kozijnen goed gebeurt. Het is vakwerk en een foutje is zo gemaakt. Montagekosten zijn afhankelijk van:

  • Type raam

Kiest u bijvoorbeeld een kantelraam dan dien het hangwerk en sluitwerk van het raam nauwkeurig worden afgesteld en afgemeten. Hierdoor duurt montage langer en is daarmee ook direct duurder dan wanneer u bijvoorbeeld voor een vast raam gaat. Deze zijn makkelijker te plaatsen, maar bieden u als gebruiker wat minder mogelijkheden.

  • Aanbieder

Vergelijk altijd de tarieven van diverse bedrijven die het plaatsen van kozijnen aanbieden. Vergelijken kan u tot wel 40 procent besparen! En dat is absoluut de moeite waard. Voor een exacte prijsopgave gebruikt u het offerteformulier.

Onderhoud

Onderhoud houten kozijnenOnderhoud is een van de grootste kostenposten, zeker als onderhoud niet met regelmaat wordt uitgevoerd. Het is ook een terugkerende kostenpost, maar de hoogte ervan hangt af van de mate waarin u onderhoud uitvoert of laat uitvoeren. Wanneer u kiest voor aluminium of kunststof kozijnen dan heeft u geen onderhoudskosten omdat het materiaal nauwelijks onderhoud vereist. Bij houten kozijnen heeft u deze kosten nog wel. Gemiddeld genomen kost het onderhoud van houten kozijnen zo’n 20 euro per vierkante meter per jaar.

Wanneer u bijvoorbeeld 15 vierkante meter aan houten kozijnen hebt dan bent u hier ongeveer 300 euro per jaar voor kwijt. Als we dit vergelijken met kunststof kozijnen of aluminium kozijnen dan bent u ongeveer 50 tot 60 euro op jaarbasis kwijt.

Houten kozijnen zijn dus in onderhoud iets duurder, maar zouden nog wel de beste keuze voor u kunnen zijn. Laat u altijd goed adviseren en vergelijk altijd meerdere bedrijven met elkaar zodat u de keuze kunt maken die bij u past. Gebruik hiervoor het offerteformulier op deze website (oranje knop rechts in beeld). U vraagt dan eenvoudig en vrijblijvend online prijzen en offertes aan voor houten kozijnen, en u kunt zicht laten informeren over de voordelen van houten kozijnen. Voor een exacte prijsopgave gebruikt u het offerteformulier.A d v e r t e n t i e

Gratis meerdere houten kozijnen offertes

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor uw houten kozijnen!

Offertes Aanvragen