houten kozijnen prijzen berekenen

A d v e r t e n t i e


Houten kozijnen prijzen berekenen is niet altijd even makkelijk. Met name online is het exact benoemen van de prijs onbegonnen werk. Er zijn namelijk een hele hoop factoren waar de prijs van af hangt. Denk alleen al aan het type hout waar u uit kunt kiezen, maar ook aan de verschillende soorten ramen waar je uit kunt kiezen. Denk aan kantelramen, vaste ramen en natuurlijk de hoogte en breedte van de kozijnen. Er komen een hoop variabelen bij kijken waardoor het prijzen berekenen van houten kozijnen voor iedereen anders is. Verstandig is om een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven zodat u de prijs kunt vergelijken en laten berekenen zoals die op uw situatie van toepassing is.

Zelf houten kozijnen prijzen berekenen

Voor een exacte prijsopgave gebruikt u het offerteformulier.

De prijs van houten kozijnen kunt u eenvoudig opvragen via de offertebutton rechts in beeld.

Wanneer u de houtsoort gaat kiezen dan zou u de keuze kunnen baseren op de kosten, maar voor een optimaal en gewenst resultaat kunt u het beste uw keuze baseren op uw gewenste houtsoort.

U heeft immers een bepaalde uitstraling voor ogen, dat is op de lange termijn vaak meer waard dan de kosten op korte termijn. Gemiddeld genomen kosten houten kozijnen 825 euro per vierkante meter. Deze gemiddelde kosten zijn dan inclusief montage en inclusief het HR++ glas.

Een prijs per vierkante meter is slechts een indicatie welke niet helemaal is na te streven. Er komen vaak nog variabele kosten aan te pas die moeilijk in de vierkante meter prijs zijn te verwerken. Zo wordt er bijvoorbeeld geen rekening gehouden met het type raam dat u kiest. Denk aan het aantal kantelramen en vaste ramen dat u nodig heeft en dat kunnen de kosten voor het plaatsen van het HR++ glas in deze verschillende raamsoorten daardoor ook weer kunnen variëren. Het formaat van de kantelramen bepaald in grote lijnen de kosten per raam.

Een voorbeeldberekening:

  • Stel u wilt 3,84 vierkante meter (1,2 x 1,6 x 2) kozijn plaatsen;
  • Prijs per vierkante meter voor houten kozijn zijn gemiddeld 825 euro;
  • 3,84 vierkante meter x 825 = 3168 euro.
  • Voor een exacte prijsopgave gebruikt u het offerteformulier.

Onderhoudskosten

We bespraken al even kort dat er naast de aanschaf kosten en montagekosten ook onderhoudskosten verbonden zijn aan het totale kostenplaatje van houten kozijnen prijzen. Onderhoudskosten behoren tot de terugkomende kosten en variëren per situatie. Zo is van invloed hoe lang er al geen onderhoud is gepleegd en hoe het onderhoud wordt uitgevoerd.

Gemiddeld genomen zijn de kosten zo’n 570 euro per vierkante meter voor houten kozijnen. Hierbij zal dan ook het hangwerk en sluitwerk vervangen moeten worden. Houten kozijnen moeten om de 5 á 7 jaar ook minimaal één keer opnieuw worden geverfd waardoor de onderhoudskosten ook wat hoger zijn dan bij andere materialen.

Hierdoor komt de totale prijs per vierkante meter op minimaal 1395 euro per vierkante meter.

Exact weten waar u aan toe bent en wat er in uw situatie allemaal mogelijk is? Vraag een offerte aan en laat u goed adviseren zodat u het beste hout tegen de beste prijs kunt laten plaatsen voor een langdurig gewenst resultaat. Voor een exacte prijsopgave gebruikt u het offerteformulier.A d v e r t e n t i e

Gratis meerdere houten kozijnen offertes

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor uw houten kozijnen!

Offertes Aanvragen