Houten binnendeurkozijnen

Houten binnendeurkozijnen

Houten binnendeurkozijnen

Houten binnendeurkozijnen

Overweegt u houten deurkozijnen in uw huis te laten plaatsen? Een goede keuze. Houten deurkozijnen geven uw huis een ambachtelijke maar toch warme uitstraling. Zachthouten zoals grenen en vurenhout zijn populaire keuzes voor binnenkozijnen, doordat dit goedkope materialen zijn maar desondanks wel aan alle veiligheidseisen voldoen. Hardhouten kozijnen zijn echter ook een mogelijkheid: Ze zijn duurder dan zachthouten kozijnen, maar gaan tot wel 50 jaar langer mee en zijn bovendien duurzamer.

Hardhouten binnendeurkozijnen

Hardhouten deurkozijnen gaan tot wel 75 jaar mee en zijn erg duurzaam dankzij hun natuurlijke materiaal en lange levensduur. Hardhouten kozijnen vergen relatief weinig onderhoud, hoewel verven of minstens lakken vaak noodzakelijk is om vochtschade te voorkomen. Dit moet ongeveer eens in de vijf jaar gebeuren om de kozijnen in hun best mogelijke conditie te houden.

Zachthouten binnendeurkozijnen

Zachthouten kozijnen gaan tot 25 jaar mee en zijn mede hierdoor aanzienlijk minder duurzaam dan hardhouten kozijnen. Ze zijn echter wel goedkoper. Zachthouten deurkozijnen moeten eens per twee jaar geschuurd en geverfd worden om rotting en vochtschade te voorkomen. Van alle deurkozijnen zijn zachthouten deurkozijnen het goedkoopst.

Voordelen houten deurkozijnen

Hout is een zeer bewerkbaar materiaal waar in geboord kan worden. Eventuele beschadigingen zijn dan ook makkelijk te verhelpen. Bovendien isoleren houten kozijnen beter dan kunststof of aluminium kozijnen, wat de rekening van uw verwarming omlaag brengt. Een ander voordeel van houten kozijnen is het feit dat ze makkelijk te schilderen zijn: houten deurkozijnen kunnen in elke kleur geschilderd worden waardoor uw kamers zo weer een heel andere uitstraling krijgen.

Waarom houten deurkozijnen binnen?

Houten deurkozijnen zijn binnen op hun best, doordat ze hier niet bloot komen te staan aan bijvoorbeeld het weer. Gezien de kwetsbaarheid van zeker zachthouten deurkozijnen doen natuurkrachten de levensdeur van de kozijnen weinig goed. Binnen isoleren ze echter goed, waardoor warmte in één kamer gehouden kan worden.

Gratis meerdere houten kozijnen offertes

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor uw houten binnendeur kozijnen!

Offertes Aanvragen