Goedkoopste houten raamkozijnen

A d v e r t e n t i e


We kiezen vaak houten raamkozijnen vanwege de fijne uitstraling, het bewerkbare karakter en de duurzame eigenschappen van hout. Houten raamkozijnen zijn wel eens toe aan vervanging en kunnen erg duur zijn als u niet precies weet waar u op moet letten. Om u een eindje op weg te helpen en de goedkoopste houten raamkozijnen op te speuren leest u hieronder meer over houten raamkozijnen en hoe u ze zo goedkoop mogelijk kunt plaatsen.

Als uw houten raamkozijnen toe zijn aan vervanging dan kunt u deze het beste tijdig vervangen om verdere schade te voorkomen. Wanneer beschadigde kozijnen niet tijdig worden vervangen dan kan dit in onvoldoende ondersteuning van de ruit resulteren, verminderde isolatie en verhoogt het ook de kans op inbraak.

Hout heeft een lange levensduur

Nieuwe kozijnen kunnen aardig wat geld kosten, maar wanneer u goed vergelijkt en het juiste bedrijf uitzoekt om de kozijnen te vervangen kunt u een hoop geld besparen. Eenmaal geplaatst of vervangen kunt u er weer jaren tegenaan. Houten kozijnen gaan namelijk tot wel 75 jaar mee. De levensduur van het hout is wel afhankelijk van het type hout dat u kiest en de mate waarin u het onderhoud op peil houdt. Er zijn in principe twee houtsoorten waar u uit kunt kiezen:

Hardhout

Houten raamkozijnen van hardhout zijn het beste aan de buitenkant van de woning te plaatsen. Dat komt omdat hardhout dankzij de compacte structuur erg goed tegen vocht kan en daardoor erg goed bestand is tegen de elementen. Daarnaast is hardhout duurzaam en zeer sterk en kan het hout tussen de 40 en 75 jaar mee. Het is niet een van de goedkoopste houten raamkozijnen die u kunt kiezen, maar wel de hoogst haalbare kwaliteit met een zeer warme uitstraling.

Zachthout

Houten raamkozijnen van zachthout zijn het beste aan de binnenkant van de woning te plaatsen. Zachthout kan namelijk iets minder goed tegen vocht en is wat goedkoper om te plaatsen. Om die reden dus ideaal aan de binnenkant van het huis. De levensduur van zachthout ligt zo rond de 15 tot 25 jaar.

Hout heeft een warme uitstraling

Hout heeft natuurlijk een lange levensduur en is een duurzaam product, maar dat zijn niet de enige redenen waarom hout een populaire keuze is. Hout heeft namelijk een zeer warme uitstraling en past bij vrijwel ieder interieur én exterieur. Een ideaal product, maar hoe gaan we voor de goedkoopste houten raamkozijnen?

Kosten berekenen

Het berekenen van de kosten hangt voornamelijk af van de houtsoort en het aantal vierkante meters dat u moet overbruggen. De goedkoopste houten raamkozijnen vindt u door het vergelijken van aanbieders zodra u de gewenste houtsoort en de gewenste raamsoorten hebt uitgekozen. Wanneer u een bepaalde uitstraling voor ogen hebt dan kunt u deze wensen voorleggen aan diverse aanbieders zodat zij u van een prijs op maat kunnen voorzien. Gemiddeld genomen kosten houten raamkozijnen zo’n 825 euro per vierkante meter, maar door goed te vergelijken kunt u ongetwijfeld dé goedkoopste houten raamkozijnen laten plaatsen zoals u dat graag wil.

Meer weten over diverse houtsoorten en wat wat de goedkoopste houten raamkozijnen zijn in uw situatie? Vraag een offerte aan en laat u goed adviseren over de mogelijkheden!

Gratis meerdere houten kozijnen offertes

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor uw houten kozijnen!

Offertes Aanvragen


A d v e r t e n t i e